Skip to content

Herstellen van magazijnrekken

Het rack-reparatiesysteem

Over het algemeen kunnen we alle soorten van magazijnrekken met een opening aan de achterzijde herstellen. Het unieke proces wordt continu gecontroleerd en opgevolgd door verschillende internationaal erkende keuringsorganisaties. 

De certificatieprocedure: 

Verschillende monsters worden meerdere keren vervormd en vervolgens, conform de EN 15635 norm, rechtgetrokken door gebruik te maken van het gepatenteerde ROS-systeem.

Na scanning en elektro-microscopisch onderzoek bepaalden we het moment en de hoeveelheid belasting waarbij barsten en breuken ontstonden in het onderzochte materiaal.

We ontdekten dat het draagvermogen van de geteste staanders onveranderd bleef, ook na twee ROS-herstel procedures op dezelfde reparatiepunten.

Herstellen met ROS v.s. vervangen

Werkwijze

Stap 1
De tool is geschikt voor elk type ladder met een open achterzijde. Afhankelijk van het type stelling kunnen we het gereedschap aanpassen.
Stap 2
Een mal wordt bevestigd aan de beschadigde ladder. Deze volgt het profiel van de ladder.
Stap 3
De reparatie wordt uitgevoerd onder volle belasting en een beladen magazijnrek.
Stap 4
Hydraulisch rechttrekken: de methode is gebaseerd op het principe van koude vervorming. Dit is dezelfde procedure die gebruikt wordt voor het vervaardigen van de magazijnrekken.
Stap 5
Na de reparatie wordt het originele profiel hersteld.
Einde
Wij garanderen de originele maximale belasting.

Garanties en certificaten

Rackreparatie: Garantie

Reparaties uitgevoerd met de ROS procedure zijn met succes getest door tal van wetenschappelijke erkende organisaties en door technische afdelingen van prestigieuze gebruikers.


DEKRA-certificering

Tijdens handling- en opslagwerkzaamheden aan de rekken worden de staanders in het bijzonder blootgesteld aan vervorming door de impact van lasten en moeten ze worden vervangen of gerepareerd. ROS biedt een reparatieprocedure voor staanders die ter plaatse kunnen worden aangebracht, zonder de stelling te ontlasten. Het is mogelijk om beschadigde staanders meerdere keren of herhaaldelijk te repareren. Het doel van deze procedure is om elke onderbreking van de hanterings- en opslagwerkzaamheden te voorkomen.


VERITAS-certificering

Na 2 reparaties werden er geen staanders met metaalmoeheid geïdentificeerd.

Ervan uitgaande dat de laddersteunen onder normale omstandigheden worden overbelast, geeft een reparatie met behulp van het ROS-proces uitstekende resultaten op voorwaarde dat slechts 2 reparaties worden uitgevoerd op dezelfde plaats en binnen 50 cm van de eerste schok (25 cm boven en 25 cm onder).

Bureau Veritas was verantwoordelijk om te bepalen of deze procedure voldoet aan de bestaande regelgeving en of deze tot bevredigende resultaten leidt.

Hieronder vindt u de conclusies en aanbevelingen van Bureau Veritas:

“De technische procedure van ROS, zoals beschreven, maakt gebruik van de huidige kennis. De beoordeling is gebaseerd op de EN 15635-norm en is daarom geldig in alle Europese landen die deze norm accepteren. De staalsoort die wordt gebruikt voor de constructie van ladders heeft een hoge mate van plasticiteit en is daarom geschikt voor koudvervormen, al deze staalsoorten kunnen worden gerepareerd volgens de ROS-procedure die in deze beoordeling wordt beoordeeld. Reparatie kan worden uitgebreid tot alle soorten verticale steunen geconstrueerd met deze materialen.”